Jornada de mobilitat segura i sostenible

Un conductor del servei de transport ens visita a l’institut.

El dia 11 de novembre ens va venir a fer una xerrada a l’alumnat de primer d’ESO el Ventura Solé propietari d’una empresa anomenada Autocars Solé, juntament amb la seva germana Gemma i la seva mare Pilar. Viu i treballa a Juncosa.

En Ventura ens va fer veure que per ell, ser conductor d’autocar no s’ho pot plantejar des del mateix punt de vista que nosaltres sinó que per ell era una experiència basada fonamentalment en la seguretat. Ell ens va explicar moltes coses: els seus autocars són molts segurs, tenen 6 rodes, una caixa negra que grava les veus, els sorolls, que hi ha a l’interior del transport…). Vam saber la importància que té per al medi ambient que la gent utilitzi els autocars i tot el transport públic: és molt més segur, més econòmic i menys contaminant. El món estaria menys contaminat si les persones agafessin més els els autocars i el transport públic i menys el cotxe.

L’empresa Solé la va fundar el seu padrí i ja té 93 anys. El Ventura fa més de 20 anys que és conductor; ell explica que ho va aconseguir pensant en el que li deia el seu pare, que davant de tot havia de tenir en compte la seguretat: per a ell és un repte aconseguit, està orgullós de la seguretat que pot oferir en tots els  viatges que ofereix.

El Ventura va ser molt amable amb tots nosaltres i ens va resoldre tots els dubtes que teníem … i finalment ens vam fer una foto tots junts amb l’ autocar que condueix.

Xènia Espinosa i Làmia El Oasdi. Alumnes de 1r ESO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>