Dia Mundial de la Prematuritat_17N

Els nostre alumnat de 1r i 2n d’ESO han volgut col·laborar en la campanya per decorar la planta de nounats de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Com cada any, el dia 17 de novembre es celebra el dia mundial de la prematuritat.

La prematuritat continua essent un problema de salut de primer ordre. La seva repercussió en l’àmbit familiar, assistencial, econòmic i social és molt gran.

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut) neixen al món aproximadament 15 milions de nounats de forma prematura. Malgrat els esforços dels països del nostre entorn per reduir aquest fenomen les xifres de prematuritat s’han mantingut relativament estables. En el nostre país representa aproximadament a prop d’un 7% del nombre de parts totals. Afortunadament, el que sí que ha canviat és la major supervivència i menor morbiditat d’aquest grup de pacients, gràcies als avenços perinatològics en el control obstètric de l’estat fetal, les cures i atencions en les Unitats Neonatals i a la implantació de programes de detecció i seguiment de pacients prematurs, especialment aquells menors de 32 setmanes de gestació o menys de 1500 g en néixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>